LÄGRET

Under Hellas sommarläger får barn födda 2011 – 2017 möjlighet att testa på flera av friidrottens grenar, inklusive längdhopp, häcklöpning, sprint, tresteg, höjdhopp, kulstötning, spjutkastning och diskus. Vi ser till att varje barn får en chans att utveckla sina färdigheter och ha kul samtidigt.

När är lägret?

Hellas Sommarläger hålls vecka 25, 26, 27 & 33

Övriga aktiviteter

Förutom friidrott och gemenskap erbjuder vi  andra spännande aktiviteter:

  • Tipspromenad: Upptäck nya saker och utmana dina vänner.
  • Lekar och hinderbanor: Bygg styrka och smidighet på ett roligt sätt.
  • Miniolympiad: En höjdpunkt på lägret med invigning och stafett den sista dagen.

Hellas Miniolympiad

Den sista dagen börjar med en storslagen invigning på morgonen, följt av att barnen och ungdomarna får tävla i olika friidrottsgrenar. Vi mäter prestationer och tar tid, och resultaten skrivs upp på diplom som varje deltagare får med sig hem som ett minne.

Aktivas val

Har du hittat en gren som du tycker extra mycket om? Vid vissa tillfällen under lägret finns det möjlighet att fördjupa sig i den grenen och träna mer på den.

Vad ingår?

Alla deltagare på Hellas Idrottsläger får:

  • Lunch i Björknässkolans matsal
  • Banan till mellanmål
  • T-shirt som minne av lägret
  • Glass som en svalkande belöning
  • Diplom med sina resultat från miniolympiaden

Barnpassning – utöka dagen

Om du vill utöka barnens tid på lägret för att passa arbetstider och logistik, så tillhandahåller vi barnpassning en halvtimme innan lägret från 8.30, samt 1 timme på eftermiddagen fram till 16.00. Priset för extra barnpassning är 200kr.

Anmälan

Anmäl ditt barn till Hellas Idrottsläger idag och ge dem en sommar fylld av glädje, nya vänner och spännande utmaningar! Vi ser fram emot en sommar tillsammans, full av aktivitet och gemenskap och glädje.

Lägret kostar 2000kr (inklusive medlemsavgift).

Vecka 25 är priset 1850kr då veckan är en dag kortare

Schema

TidAktivitet
09.00 – 09.30Samling & namnlek
09.30 – 10.00Uppvärmning
10.00 – 11.15 Friidrott
11.30 – 12.30Lunch
12.30 – 13.00Fri lek
13.00 – 14.00Friidrott / lekar
14.00 – 14.30Mellanmål
14.30 – 15.00Stafett & avslutning

Grupper

Deltagarna delas in i tre olika grupper beroende på ålder och födelseår. Grupp 1: 2011 – 2013. Grupp 2: 2014 – 2015. Grupp 3: 2016 – 2017

Friidrottens grenar vi provar på under lägret

Längdhopp

En hoppgren där deltagarna springer mot en sandgrop och hoppar så långt de kan från en avsats. Resultatet mäts från avsatsen till närmaste nedslag i sanden.

Sprint

Kortdistanslöpning där deltagarna springer så snabbt som möjligt på en bestämd sträcka, ofta 100, 200 eller 400 meter. Sprint handlar om explosiv kraft och fart.

Häcklöpning

En löpgren där löpare springer över en serie jämnt placerade hinder (häckar) på en bestämd distans. Hinderna kräver både snabbhet och teknik.

Tresteg

En hoppgren som består av tre på varandra följande hopp: ett steg, ett hopp och ett sista hopp (landning). Mäts från startpunkten till nedslaget i sandgropen.

Spjutkastning

En kastgren där deltagarna kastar ett spjut så långt som möjligt. Teknik och kraft kombineras för att uppnå största möjliga kastlängd.

Kulstötning

En kastgren där deltagarna stöter en tung metallkula så långt de kan. Teknik och styrka är avgörande för att maximera kastlängden.

Höjdhopp

En hoppgren där deltagarna springer mot en höjdstång och hoppar över den. Målet är att komma över så hög höjd som möjligt utan att riva.

Diskus

En kastgren där deltagarna kastar en platt, rund skiva (diskus) så långt de kan. Korrekt teknik och kraftfull rotation är viktiga för att få iväg diskusen maximalt långt.

© Copyright - Hellas Sommarläger